" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41290797 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
КОЛИ ЗНАЙДЕ СПОЧИНОК ОСТАННІЙ СОЛДАТ… Надрукувати Надіслати електронною поштою
dscn0431.jpgДо самої своєї смерті доглядала Марія Сидорчук солдатську мо-гилку. У далекому 1944 році розвідники-червоноармійці до її хати на околіці Звенигородки принесли пораненого бійця. Просили визволителі, щоб зберегла і виходила їхнього товариша. Та не су-дилося. За кілька годин життя солдата згасло…
Детальніше...
 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
usva_logo.jpgЗаява Української Спілки ветеранів Афганістану
щодо виконання Меморандуму
      Як відомо, в результаті масштабних акцій протесту 20 вересня минулого року під стінами Верховної Ради проти прийняття Закону 9127  та тривалого і непростого переговорного процесу, 30 вересня 2011 року, був підписаний «Меморандум про взаємодію і співробітництво» між Кабінетом Міністрів України та Українською Спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
Детальніше...
 
Круглый Стол. Клуб Война и Мир Надрукувати Надіслати електронною поштою
WarPeac.jpgПриглашаем Вас принять участие в работе Круглого Стола «Война и Мир в истории России. Концептуальные подходы в историко-архивных, военно-патриотических и памятных проектах для детей и юношества» в Московском Доме общественных организаций, конференц-зал №217,  17 июля 2012 года, с 12.00 до 15.00.
Детальніше...
 
Заседание политсовета Одесской областной организации Партии ветеранов Афганистана Надрукувати Надіслати електронною поштою
img_0613.jpg     3 июля в Одессе  состоялось заседание политсовета Одесской областной Партии ветеранов Афганистана.
     На заседании  рассматривались кандидатуры кандидатов в депутаты на предстоящие парламентские  выборы в Верховный Совет Украины.
Детальніше...
 
Вшанували пам’ять загиблих росіян Надрукувати Надіслати електронною поштою
dscn0441.jpg    7 липня у селі Банищі Льговського району, що в сусідній Курській області, відбувся день памя’ті по загиблим в Афганістані  Миколі Суржикову і Володимиру Шамардіну.
Детальніше...
 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
«Афганцы» Севастополя расторгли Меморандум с горадминистрацией
ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО

Председателю Севастопольской
городской государственной
администрации
Яцубе В. Г.
Уважаемый Владимир Григорьевич!
sevastopol2012.jpg    28 октября 2011года между Севастопольской городской организацией Украинского Cоюза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) и Севастопольской городской администрацией был подписан Меморандум о взаимодействии и сотрудничестве, целью которого было обеспечение достойного уровня жизни ветеранов войны в городе Севастополе и усиление их социальной защиты. Для достижения указанных целей было решено создать Консультативный совет из представителей власти и ветеранских организаций города.
Детальніше...
 
Приглашаем к участию в Международном автопробеге Надрукувати Надіслати електронною поштою
flag_of_the_cis.jpg     Оргкомитет Международного автопробега «Время выбрало нас» и фестиваля афганской песни «Салам Бача – 2012», учредителями и организаторами которого являются Межрегиональная общественная организация «Ветераны боевых действий и Вооруженных Сил», Самарская общественная организация ветеранов боевьгх действий «Контингент» и Бузулукская общественная организация ветеранов локальних войн и вооруженных конфликтов «Память»
Детальніше...
 
Старі ігри на новий лад Надрукувати Надіслати електронною поштою
В Ужгороді, на базі окремого гірсько-піхотного батальйону 128-ї окремої механізованої бригади, пройшов II етап військово-патріотичної гри «Зірниця».
Детальніше...
 
Вітаємо з високою нагородою Надрукувати Надіслати електронною поштою
babenko2012.jpgІЗ УКАЗУ  ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України
     За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм постановляю:
     Нагородити орденом «За заслуги» ІІІ ступеня
     БАБЕНКА Анатолія Вікторовича
– начальника відділу Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), Київська область.

     Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ.
     № 417/2012,
     27 червня 2012 року.
Детальніше...
 
Реконструкция Афганской войны Надрукувати Надіслати електронною поштою
dscn2438.jpg     В России на территории Ростовской области 30 июня в шестой раз проведена реконструкция боевых действий в Афганистане. Посмотреть боевые действия прибыли гости из разных городов России, а также украинская делегация воинов-интернационалистов из города  Свердловска Луганской области.
Детальніше...
 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Розширене засідання  Правління УСВА

Дорогі бойові побратими!
img_0159.jpg      Вітаємо вас з 22-ю річницею з дня створення найбільш масового об’єднання  ветеранів повоєнного покоління – Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)!
     Бажаємо вам  зміцнення рядів організації, нових  досягнень у праці на користь  ветеранського руху в України, а також щастя, міцного здоров’я, добробуту і мирного неба над головою. 

Правління УСВА.
Детальніше...
 
Привіт, «Звенигоро», привіт! Надрукувати Надіслати електронною поштою
dsc_1354.jpg      У дитячо-юнацькому оздоровчому закладі «Звенигора», що на Черкащини відбулося дитяче свято – День відкриття першої табірної зміни.
Детальніше...
 
Вручення «Сертифікатів Пам’яті» у Вінницької області Надрукувати Надіслати електронною поштою
img_0130.jpg      В Вінницькому обласному клінічному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни  на відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, в рамках Народного проекту Української Спілки ветеранів Афганістану «Повернуті імена» відбулася церемонія передачі родичам воїнів – уродженців Жмеринського, Барського та міста Вінниці десяті  «Сертифікатів Пам’яті» з уточненням місця поховання рідних, які пропали безвісти під час ведення бойових дій на території Польщі.
Детальніше...
 
Турнір пам'яті побратима Надрукувати Надіслати електронною поштою
p5180103.jpg      В Тернополі з ініціативи міської організації УСВА відбувся традиційний турнір з міні-футболу пам’яті воїна-інтернаціоналіста лейтенанта Тараса Протасевича.
Детальніше...
 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Повернені імена - відеорепортаж з місця події.

 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Повернені імена.

vozvrshenyeimena_1.jpg     22 червня, в річницю початку Великої Вітчизняної війни, ветерани-«афганці» провели чергову акцію в рамках реалізації проекту «Повернені імена». Вже багато років Українська Спілка ветеранів Афганістану веде системну роботу по збору інформації та пошуку місць захоронення солдат, що загинули під час Великої Вітчизняної війни і до цих пір вважались «невідомими солдатами».
Детальніше...
 
А смерть на всіх була одна… Надрукувати Надіслати електронною поштою
smert-2.jpg      Нинішній день 21 червня 2012 року не буде згадуватись усім нам, як згадувае старше покоління 21 червня 1941 року – останній день їхнього мирного життя. А для багатьох – останній день кохання, батьківства, сімейного затишку…
Детальніше...
 
«Зарница» в Мариуполе Надрукувати Надіслати електронною поштою
zarnicamariupol.jpg      В Мариуполе прошла патриотическая игра «Зарница», посвященная 71-й годовщине начала Великой Отечественной войны.
     В командном первенстве приняли участие воспитанники школьных лагерей города, представители «афганских» организаций Приазовья и совета ветеранов ПАО «ММК им. Ильича».
Детальніше...
 
Рішення про відстрочку прийматиме комісія Надрукувати Надіслати електронною поштою
     «Шановна редакціє! Наш син навчається у вищому навчальному закладі Великобританії — Оксфордському університеті. Факт навчання підтверджений відповідною довідкою. У липні 2012 року сину виповнюється 18 років. Чи мас він право на відстрочку від призову на строкову військову службу для здобуття освіти?» — запитує Валерій Шевченко з Києва.
Детальніше...
 
Військові звання – згідно із Законом Надрукувати Надіслати електронною поштою
     На адресу редакції газети «Народна армія» надходять листи від активістів ветеранського руху — офіцерів запасу та у відставці, в яких вони просять розв'язати питання про присвоєння їм чергових військових звань. Ці листи ми адресували до Адміністрації Президента та Міністерства оборони України з проханням розглянути їх, так би мовити, по суті. Тож наводимо відповіді на них.
Детальніше...
 
Зустріч ветеранів-прикордонників Надрукувати Надіслати електронною поштою
dsc_00071.jpg      У Вінниці відбулася зустріч ветеранів десантно-штурмової маневрової групи Термезського прикордонного загону Червонопрапорного Середньоазіатського прикордонного загону.
Детальніше...
 
На передовій порятунку життя Надрукувати Надіслати електронною поштою
metelskiy2.jpg     У ту мить, коли із здоров’ям непереливки й ми відчуваємо, що на свої сили вже годі й сподіватись, тоді уповаємо на «швидку допомогу». Без перебільшення, саме фельдшер, так би мовити, боєць передової лінії охорони здоров’я і життя наших громадян, для багатьох виявляється саме тим ангелом-охоронцем, який першим подає руку допомоги у скрутну хвилину.
Детальніше...
 
На честь загиблого прикордонника Надрукувати Надіслати електронною поштою
img_0317.jpg      Зі ініціативи Коропського районного відділення УСВА у селі Осьмакі,  що на Чернігівщини, урочисто відкрито меморіальну дошку на честь загиблого в Афганський війні прикордонника Івана Михайловича Кулика. 
Детальніше...
 
Війну ту не забути Надрукувати Надіслати електронною поштою
barsk.jpg      Пройшло вже більше двох десятків літ як з Афганістану був  виведений Обмежений  контингент  радянських  військ. Але війну  ту не забути. Бо хоча  й була  вона для нас  чужа неоголошена, але  у її пекельному  горнилі виявляли мужність та героїзм наші воїни, у вогні Афгану гинули, повертаючись додому на бортах «чорних  тюльпанів», юнаки молодість  яких ще лиш  починала  квітувати.
Детальніше...
 
Дякуємо за тісну співпрацю Надрукувати Надіслати електронною поштою
p2230128.jpg      Не від грошей народжується добродійництво, а від добродійництва бувають у людей гроші й всі інші блага,як у приватному житті, так і в громадському.
Детальніше...
 
Живемо, щоб пам’ятати Надрукувати Надіслати електронною поштою
dsc_9237.jpg      Чверть століття – стільки пройшло часу з моменту створення Чернігівської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану. З нагоди ювілейної дати  в приміщенні організації відбулася урочиста зустріч сімей загиблих військовослужбовців.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Наступна > В кінець >>

Всього 4161 - 4186 з 6426

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.